knjige

Kako sem dosegla svojo sanjsko postavo

Živjo, si imela tudi ti kdaj težave najti res idelane proteine, ki so 100% naravni, brez dodanega sladkorja, ojačevalcev okusa, umetnih barvil, konzervansov, aditivov? No midve s Špelo sva se s tem problemom ubadali res dolgo časa. Do tega sva prišli, ko sva hodili po trgovinah, obračali proteine in pregledovali hranilne vrednosti in videli koliko sladkorja vsebuje ena merica proteinov res ogrooomno. Malo sva raziskovali in ugotovili, da proces izdelave proteinov zahteva izredno visoke temperature to pa drastično zmanjša kvaliteto beljakovin- povečuje konzervanse, MSG in druge rakotvorne stvari. Druga stvar, ki nama ni bila všeč je, da proteini ne vsebujejo nenasičenih maščobnih kislin (Omega 3), vlaknin, mineralov, vitaminov, esencialnih aminokislin, antioksidantov in aminokislin. Esencialne maščobne kisline pomagajo telesu do pravilne uporabe beljakovin, vitaminov in mineralov. Preveč beljakovin in premalo esencialnih maščobnih kislin lahko privede do krhkih kosti, težav z očmi, zmanjšanja odpornosti, težave s črevesjem,..
Najti takšne proteine, ki bi ustrezali nama je bilo res nemogoče.

Spomnim se, ko sem enkrat prišla na kosilo k Špeli in Martinu in nama je Martin ravno razlagal, da je našel idealne proteine, torej vse kar sem napisala zgoraj: 100% naravne, brez dodanega sladkorja, ojačevalcev okusa, umetnih barvil,aditivov, konzervansov, z veliko nenasičenih maščobnih kislin- omega 3, vlaknin, mineralov, vitaminov, antioksidantov, esencialnih aminokislin in povrh vsega še poskrbijo za izgorevanje maščob. Rekel je da njemu resnično ustrezajo, oba sva imela grozne težave z želodcem, tudi zaradi tega sem se morala zelo paziti katere proteine zaužijem.
Seveda sem mu vzela dve merice in jih poskusila takoj po treningu.
Potem mi jih je dal še približno 150g, da sem videla, če mi bodo res ustrezali. Po enem tednu jih nisem mogla prehvaliti, saj so mi dali ogromno energije, odlično pomagali pri regeneraciji po težkih treningih in nisem imela nobenih težav z želodcem (to je pri meni skoraj nemogoče).
Dobila sem pa tudi lepšo kožo. Ravno takrat sem imela zelo stresno obdobje, moja koža je v tem obdobju resnično groza. Vendar nisem morala verjeti koža se mi je popolnoma sčistila, čeprav sem imela še dva tedna zelo stresno. Več o tem sem napisala: http://www.zmuesli.si/kako-sem-prisla-do-sijocih-las-lepe-koze-mocnih-nohtov/

Proteini so odlično vplivali na moje telo in počutje: okrepili so mi imusnki sistem- že ko sem bila mlajša sem bila stalno bolana, imam, astmo in vse mogoče alergije, ko sem pred leti odšla k pulmologu ni mogel verjeti, po končanih alergijskih testih na koži sem imela kar celo rooko otečeno, res sem grozno alergična punca in to na vse od hrane, vlage, pršice, mačk, zdravil, oreščkov, zelišč,… Proteine z industrijske konoplje sem začela uživati pred prbl. enim letom in ne boš mi verjela ampak od takrat nisem bila niti enkrat bolana, tudi alergije in astma se je umirila. Konopljino seme vsebuje vse hranilne snovi potrebne za izgradnjo močnih protiteles, ki so potrebna za uspešen boj proti bolezni, več o tem sem napisala: http://www.zmuesli.si/kako-okrepiti-imunski-sistem/

Proteini z industrijske konoplje so mi pospešili in izboljšali prebavo, pospešili izgorevanje maščob in preprečevali skladiščenje maščob, od takrat se mi na mojih ˝kritičnih delih˝ ne nabira več maščobna obloga (wuuuhuuu). Resnično nisem mogla verjeti, kako lepo ti izoblikujejo postavo, pomagajo pri izgradnji mišic in kako hitro topijo maščobo. Ko se absorbirajo v kri povzročijo sproščanje hormonov, ki omogočajo bolj učinkovito porabljanje maščobnih rezerv posledica sta hitrejša izguba telesne maščobe in boljša vzdržljivost. Ne zakisajo našega telesa. Tudi ko sem bila poškodovana 9 mesecev se nisem zredila niti za en gram in ohranila sem skoraj enako postavo kot sem jo imela z vsakodnevnimi treningi, saj preprečujejo izgubo mišične mase. Res sem bila čisto šokirana, ko sem videla te rezultate.

Po njih imam tudi boljšo vzdržljivost, ne povzročajo napihnjenosti in vetrov- saj ne vsebujejo oligosaharidov, poskrbijo za hitro regeneracijo mišic, dajo veliko energije- zato si jih zjutraj dodam v zMueslije, saj mi dajo resnično ogromno energije, kave sploh ne rabim več.
Proteini z industrijske konoplje niso topni v vodi, zato nase vežejo vse nazdrave maščobe in nam s tem spremenijo- izboljšajo naš metabolizem. Prav zaradi tega, ker niso topni v vodi nam v črevesju naredijo piling in ga s tem zelo učinkovito sčistijo ter pospešijo prebavo.
Proteini z industrijske konoplje razstrupljajo naše telo.  Telo preprosto ne mora normalno delovati, če je izpostavljen stresu, onesnaženemu okolju, neustrezni prehrani,… To občutimo kot: pomankanje energije, slado počutje, razdražljivost, nabiranje kilogramov, glavaboli, prebavne težave, nespečnost, aknasta koža,…

Tudi za tiste, ki se ne ukvarjajo s športom so zelo primeren prehramben dodatek, saj zagotovijo energijo in esecialne maščobne kisline za ves dan. Seme z industrijske konoplje je vrhunski vir esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje jih v dovoljšnih količinah in v obliki, ki je našemu telesu lahko dostopna.
Pomagajo pa tudi tistim, ki se borijo z odvečno težo, saj preprečujejo skladiščenje maščob in izvrstno pomagajo pri izgorevanju maščob. Izboljšujejo pa tudi delovanje možganov, izboljšajo spomin in koncentracijo.

Midve teh proteinov ne bi zamenjali za nič na svetu, saj so nama prinesli mnogo ugosdnosti. Tako smo bili navdušeni, da sta Špela in Martin kupila njivo in sama dva pridelujeta izdelke z industrijske konoplje. Najpomembnejše je to, da so odlični za naše zdravje in da so 100% naravni. Industrijska konoplja je čudež narave. Resnično ti priporočam, da jo sama poiskusiš in boš videla, kako boš navdušena nad njenimi zdravilnimi učinki, imela boš več energije, lepšo postavo, lepšo kožo, počutila se boš odlično in veliko bolj boš samozavestna.

KONOPLJINE PROTEINE LAHKO DOBIŠ TUKAJ: http://www.zmuesli.si/konopljini-izdelki/
Podarim ti popust na proteine iz industrijske konoplje s kodo kupona: tina

Napitek:
-1 žlica proteinov z industrijske konoplje
-1 srednja banana
-2,5 dl mleka
-1 žlička pravega kakava

Lahko se jih dodaja v vse smutije, jogurte, zMueslije, kaše,…

tinamorje (1)

 

Brez komentarjev

Sorry, the comment form is closed at this time.