Konopljina moka

Dodatne slike

Konopljina moka

Naša konopljina moka:

-pridelana v Sloveniji
-brez glutena
-100% naravna moka
-izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov
-velika vsebnost beljakovin
-velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov
-nizek glikemični indeks
-malo ogljikovih hidratov
-primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike
-okus po praženih lešnikih

Neto količina: 500g

Naša moka je brez glutena, zaradi svojega okusa pa popestri čisto vsako jed. Vsebuje daleč največ vlaknin od vseh vrst moke. Bogata je z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, z vitamini B in E, s kalcijem, kalijem in z vlakninami.
Moka ne vsebuje glutena in ostalih alergenov in jo lahko uporabljajo osebe, ki jim običajna moka povzroča težave. Uživajo jo lahko tudi otroci.

Ker vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov je primerna tudi za vse, ki se prehranjujejo po LCHF, KETO ali PALEO načinu prehranjevanja.
Še posebej je primerna, za tiste, ki trpijo za celiakijo, prebavnimi motnjami ali ne trpijo glutena.
Ker je bogata z vlakninami pospešuje presnovo, hkrati pa pripomore k hitrejšemu občutku sitosti. Primerna je tako za kuhanje kot peko. Ima svojevrstno aromo po oreščkih kar jedi naredi še okusnejše. Uporaba: Običajno nadomestimo 20-30% kakšne druge moke s to moko.

Moka vsebuje: vlaknine, ogljikove hidrate, veliko omega 3 in omega 6 osnovnih maščobnih kislin in visok odstotek antioksidantov kot so klorofil, tokoferoli in tokotrierioli. Kar 65 odstotkov globulina in 35 odstotkov albumin proteina, kar je več kot katerakoli druga rastlina, in ki se enostavno absorbira v telo. Ne vsebuje opiatov (THC), poleg zgoraj naštetega pa vsebuje še magnezij, kalij, žveplo, fitosterole, askorbinsko kislino, beta karotene, kalcij, histidin, železo, fosfor, riboflavine, niacin in tiamin.

Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 284 kcal, beljakovine 33g, vlaknine 30g, ogljikovi hidrati 20g, maščobe 8,1g (od tega mononenasičenih 15%, od tega polinenasičenih 75%, linolna kislina 52%, linolenska kislina 20%, gamalinolenska kislina 3%)

Hrani v hladnem in suhem prostoru, v zaprti posodi.

Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

100% naravno
3,20 €

Razpoložljivost: Ni na zalogi