Konopljin čaj

Dodatne slike

Konopljin čaj

Konopljin čaj je pridelan v Sloveniji brez gnojil, ročno nabrana ter posušen na zraku. Čaj vsebuje cvetove in semena.

Neto količina: 30g.
30g zadostuje za 30litrov čaja.

Je odličen antioksidant, deluje pomirjevalno, sprošča telo, deluje protistresno, krepi imunski sistem, izboljšuje koncentracijo, prežene nespečnost. Čaj prav tako pomaga pri prebavnih motnjah, saj jih blaži in zelo blagodejno vpliva na prebavni trak. Zelo pozitivno vpliva tudi na delovanje srca in ožilje. Pomaga pri zmanjševanju sladkorja in holestelora v krvi, ter ob rednem pitju zmanjšuje telesno težo. Če trpite za vnetjem ali drugimi obolenji, čaj naravno lajša bolečine in deluje protivnetno. Priporočljivo ga je uživati tudi kadar imate težave z ledvicami. Prav tako je zelo dober antioksidant, ščiti telo pred bakterijami in zavira rast rakavih celic.
Čaj je prijetnega sladkasto travnega okusa.


14 razlogov zakaj uživati naš čaj:

1. Deluje proti stresu
Čaj deluje zelo pomirjevalno, saj sprošča telo in deluje proti stresu, dobro ga je piti v vsakodnevnih stresnih situacijah, saj nas izredno dobro pomiri in se tako lažje spopadamo s problemi.

2. Preprečuje nespečnost
Če skodelico čaja uživamo pred spanjem, le-ta preprečuje nespečnost. Ponoči se zelo dobro naspimo, se ne zbujamo, zjutraj se zbudimo polni energije.

3. Okrepi imunski sistem
Ustvarja protitelesa, potrebujemo jih, ko se imunski sistem brani pred vdori tujih organizmov. Več kot ga bomo popili, močnejši bo naš imunski sistem.
Zavira tudi rast rakavih celic, razstruplja naše telo, ščiti nas pred bakterijami in zavira rast rakavih celic.

4. Zmanjšuje bolečine in deluje protivnetno
Aktivne sestavine v rastlini se absorbirajo skozi prebavne poti in jetra ter zmanjšujejo kronične bolečine. Čaj začne učinkovati 30 min po zaužitju, učinki pa trajajo do 8ur. Zaradi počasnega delovanja in dolgotrajnih učinkov je čaj primeren za tiste s kroničnimi boleznimi. Za maksimalno absorbcijo ga je dobro piti na prazen želodec.

5. Zmanjšuje anksioznost in depresijo
Anksioznost in depresija sta v današnjem času med najbolj prodornimi in najpogostejšimi boleznimi. Čaj ima številne zdravilne lastnosti, ki pomagajo v teh primerih. Čaj vsebuje močne nevroprotektivne lastnoti in ima pomembno vlogo pri uravnavanju čustvenega vedenja. Te učinke lahko razložijo številne komponente te rastline. Vsebuje antioksidante, ki pomagajo popravljati celice in zaščititi DNA pred poškodbami. Zdi se tudi, da je močno protivnetno, kar lahko pomaga pri otekanju možganov. Vnetje možganov je vodilni vzrok depresije in tesnobe. Z zmanjšanjem vnetja lahko čaj možgane sam pozdravi in ​​premaga škodo zaradi stresa.

6. Izboljša zdravje pljuč
Okrepi delovanje pljuč, saj deluje kot bronchodilator, torej poveča pretok zraka.

7. Spodbuja zdravje srca
čaj znižuje krvni tlak, sladkor v krvi, holesterol in izboljšuje kroženje v človeškem tkivu. V bistvu spojine v čaju odpirajo arterije, povzročajo, da se sprostijo in razširijo. To je pomembno, saj blokiranje arterij povzroča visok krvni tlak, srčne napade ter bolezni srca. Ob rednem pitju zmanjšuje tudi telesno težo.

8. Olajša simptome slabosti
To je pomembno pri hujših boleznih, zdravljenju s kemoterapijo,.. Zelo blagodejno vpliva tudi na želodec.

9. Zmanjšuje težave s črevesjem
Za ljudi, ki trpijo za Crohnovo boleznijo in boleznijo razdražljivega črevesja je konopljin čaj zelo priporočljiv, saj lajša krče, zaprtje in driske ter zelo blagodejno vpliva na prebavni trak. Raziskave kažejo, da kanabidiol interagira z receptorjem v prebavnem traktu za zmanjšanje mišičnih krčev, bolečine in izboljšanje gibljivosti.

10. Prepreči pojav Alzheimerjeve bolezni
Upočasni proizvodnjo beljakovin beta-amiloida. Beta-amiloidni proteini so značilnost Alzheimerjeve bolezni.

11. Zdravi migrene
Dokazano je, da imajo ljudje, ki trpijo za migreno zelo nizko raven anandamida v krvi. Anandamid, ki ga proizvajajo naši možgani se veže na CB1 in CB2 receptorje. To v resnici pomeni, da ljudem, ki trpijo za migreno pravzaprav primankuje konoplje oz.,pravimo, da je njihov endokanabinoidni sistem podhranjen. Edinstvene lastnosti te rastline delujejo preko serotoničnih, dopaminergičnih in opioidnih receptorjev, delujejo protivnetno ter vplivajo na NMDA mehanizme migrene tako akutno, kot tudi preventivno, zato je ta čaj idealno zdravilo za zdravljenje migrene.

12. Izboljšuje delovanje možganov, spomina in koncentracije
V čaju najdemo precej lecitina, ki pomembno vpliva na delovanje jeter in obnovo možganov.

13. Zdravi diabetes
Čaj učinkovito deluje na vse glavne simptome diabetes. Povečuje namreč plazemski HDL holesterol, zmanjšuje celotni holesterol, zmanjšuje trigliceride v jetrih, zvišuje nivo glikogena v jetrih in povečuje nivo adiponektina. Poleg tega zmanjšuje oksidativni stres, nevrotoksičnost in raven faktorja tumorske nekroze ter vse dejavnike diabetične retinopatije

14. Zmanjšuje telesno težo
Ko se absorbira v kri povzroči sproščanje hormonov, ki omogočajo bolj učinkovito porabljanje maščobnih rezerv posledica sta hitrejša izguba telesne maščobe in preprečuje skladiščenje maščob.

Priprava čaja:
Vodo zavrite in odstavite. Vzemite žličko čaja (oziroma manjši cvet) in ga prelijte z 2,5 dl vroče vode. V vodo nato dodajte še kanček masla ali mleka, saj se kanabinoidi vežejo na maščobo in ne na vodo, tako boste s čaja dobili čisto vse zdravilne učinke ter čaju dodali lep kremasti okus. Namakajte 3min na koncu pa dodajte še nekaj kapljic limoninega soka. Precedite ter po želji dodajte žličko medu.

Hrani v hladnem in suhem prostoru, v zaprti posodi.

Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

100% naravni čaj!
5,70 €
-
+
ALI

Razpoložljivost: Na zalogi